Община Елхово организира конкурс за най – добро домашно вино

По повод Трифон Зарезан – ден на лозаря и винаря, Община Елхово организира конкурс за най – добро домашно вино, реколта 2023 г, който ще се проведе на 14.02.2024 г. /Сряда / от 11:00 часа на централния площад. 

В ежегодния конкурс могат да се включат производители на бели и червени вина, като преди това заявят своето желание за участие на телефон 0894 467106, в срок до 12 февруари 2024 г. Задължително условие е  напитките да са собствено производство. Мострите, които ще участват в конкурса да са в прозрачни бутилки и не повече от половин литър. Участниците да донесат вината си на 14 февруари от 10 до 10:40 часа. От 11 часа е ритуалът по зарязването, а след него оценяването и награждаването на вината. Дегустационна комисия ще определи победителите, а организаторите са предвидили грамоти и награди за най – добрите.

В празника могат да се включат и търговци, които предлагат вкусни мезета на скара. За целта трябва да се запишат предварително в Информационния център на Община Елхово.

Празникът на виното ще бъде съпътстван и с музикална програма с участието на оркестър „Елхово“ .

Община Елхово отправя покана към всички жители и гости на града,  любители на виното, да се присъединят към празника, да почерпят от празничната емоция, вина и традиционното зарязване на лозята.