Награда за Александър Шахпазов от кмета на Община Елхово

Днес, кметът на Община Елхово посрещна в кабинета си третокласникът Александър Шахпазов и неговата майка Красимира Шахпазова. Г-н Гендов награди възпитаникът на ОУ „Кирил и Методий“ по повод изключителните му постижения през изминалата година в редица олимпиади и състезания по бързо смятане и ментална математика. За своите креативност, талант и отлично представяне Александър получи от г-н Гендов любимо четиво – книга от поредицата „Хари Потър, бележник с химикал и грамота.

В непринуден разговор Александър разказа и за други свои интереси, сред които е футболът. Показа нагледно как се решават задачи от ментална математика.

Припомняме, че през изминалата година на Националната олимпиада „Купата на България“ Алекс се класира на 6- то място и получи златен медал, в Mental Math World Cup 2023 – състезание за светкавично смятане чудесното представяне на Алекс му гарантира място на финала, а на Градската олимпиада по ментална аритметика през декември 2023 г. ученикът спечели златен медал.

В момента талантливият математик се подготвя за три състезания – през месец март предстои състезание по ментална математика във Враца, през април национално състезание в Пловдив и отново Mental Math World Cup 2024 – състезание за светкавично смятане.

„Продължавай в същия дух, защото има смисъл в усилията, които всеки ден полагаш и нека постиженията ти, с които се гордеем, се множат!“ бе пожеланието на г-н Гендов към Александър.

Успех Алекс!