Предложение за изменение и допълнение на Наредба №8

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ГР.ЕЛХОВО

 

 

Д О К Л А Д  Н А   З А П И С К А

 

от ПЕТЪР АНДРЕЕВ КИРОВ-Кмет на община Елхово

 

Относно: Предложение за изменение и допълнение на Наредба №8 за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламни, информационни и монументално – декоративни елементи на територията на община Елхово на ОбС – Елхово.

 

Уважаеми общински съветници,

 

С Решение по т.6, взето с протокол № 39/5.03.2003г., Общински съвет-Елхово приема Наредба №8 за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламни, информационни и монументално – декоративни елементи на територията на община Елхово на ОбС – Елхово. Същата е неколкократно изменяна и допълвана.

Във връзка с оптимизирането на дейността на общинска администрация по прилагането на разпоредбите на Наредбата се налага да се внесат за приемане от Общински съвет на накои промени и допълнения на текстовете й, с които да се доуредят и допълнят обществените отношения свързани с реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми съоръжения, както и с реда и условията за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми съоръжения по чл.5, ал.1, т.5 от наредбата.

Предвид  на гореизложеното,  предлагам на Общински съвет-Елхово да вземе следните

 

РЕШЕНИЯ:

 

І. На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет-Елхово приема следните изменения и допълнения на Наредба №8 за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламни, информационни и монументално – декоративни елементи на територията на община Елхово на ОбС – Елхово, както следва:

1.В Чл.7  текстът : „на три зони с граници, както следва:

І-ва зона – Централна градска част

ІІ-ра зона – Оставащата територия на града

ІІІ-та зона – Останалите места от община Елхово” се заменя  с текстът: „на зони, утвърдени съгласно Приложение №1 от Наредба №5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество”.

2.В чл.14,  съществуващия текст става ал.1 и се създава нова ал.2 със следния текст:

„Договорът по ал.1, за преместваеми съоръжения по чл.5, ал.1, т.5 се сключва за срок до 10 години, като след изтичане на една година от датата на подписването му, същия се анексира с допълнително споразумение между страните, след подаване на декларация (по образец) до 31.12. на текущата година на спечелилия жребия, с която се декларира липсата на промяна в обстоятелствата по чл.15, ал.2 от наредбата.”

3. В Чл.15,  ал.4 се отменя.

4. В чл.39,  ал.1, след текста: „кмета на общината”, се добавя следния текст: ”за определен в разрешението срок, не по-дълъг от 3 години”.

5. В чл.41, ал.1, след текста: „се извършва”, се добавя текста: „след писмено съгласие на кмета на общината и”.

6. В “Преходни и заключителни разпоредби” се добавя нов §5 със следния текст: „В едномесечен срок от влизане в сила на последните изменения на наредбата, приети с решение №………….от ……………….г. на Общински съвет, следва да се приведат в съответствие всички издадени до настоящия момент разрешения за поставяне на елементи по чл.21. В противен случай последните подлежат на принудително премахване”.

7. Съществуващия §5 става §6.

ІІ. На основание чл.34, т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет-Елхово да удостовери съдържанието на Наредбата.

ІІІ. На основание чл.37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 и ал.2 от Закона за нормативните актове задължава председателя на Общински съвет – Елхово да изпрати заверен препис на решението на Общински съвет за обнародване на измененията на Наредба №8 във в-к “Елховска дума” след влизане на решението в сила.

ПЕТЪР КИРОВ
Кмет на община Елхово