Предложение за изменение и допълнение на Наредба № 7 на Общински съвет-Елхово за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Елхово

 

ДО
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР.ЕЛХОВО

 

Д О К Л А Д Н А   З А П И С К А

 ОТ ПЕТЪР АНДРЕЕВ КИРОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ЕЛХОВО

 

ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Наредба №  7 за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Елхово

 

                УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

           Наредба № 7  за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Елхово е актуализирана последно с Ваше решение № 393/29/14/ от 17.12.2009 г. 
         Настоящата й промяна, предлагаме с цел допълване на наредбата в Приложение №1 „Цени на услуги, предоставяни от общината, които не са уредени с нормативни актове”, както следва:

1. Към съществуващата т.51 „Ритуал за сключване на граждански брак” бъдат включени нови т.51 А и т.51 В, със следното съдържание, както следва:

т.51 А : „Ритуал за сключване на граждански брак в ритуалната зала на община Елхово- 30,00 лв.” и

т.51 В : „Изнесен ритуал за сключване на граждански брак:

– в град Елхово-50,00 лв.

-извън град Елхово-70,00 лв.

-разход на гориво – на километър-0,50 лв.”

Промяната се налага във връзка с конкретни искания на граждани за такива ритуали и увеличаване на предлаганите от общината услуги по повод организирането на сватбени ритуали.

2. Да се добави нова т.29 А със следния текст: „Такса за участие в жребий-10,00 лв.”

       С оглед на гореизложеното, предлагам на Общински съвет – Елхово да вземе следните

 Р Е Ш Е Н И Я :

1.На основание чл.21, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет – Елхово изменя и допълва Наредба № 7 за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Елхово, съгласно Приложение №1.

2. На основание чл. 34, т.3 и чл.35 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет – Елхово да удостовери съдържанието на наредбата.

3. На основание чл. 37, ал.3 и чл.39, ал.1, т.4 от Закона за нормативните актове, задължава председателя на Общински съвет – Елхово да публикува направените промени.

 

 

ПЕТЪР КИРОВ
Кмет на община Елхово