С богата програма Елхово отбеляза своя празник

Елхово и неговите жители, за 29-ти път, отбелязаха своя  празник на града с много настроение и слънчеви емоции. Кулминацията на честванията бе на 30-ти март. Празничният ден започна в храм „Св. Димитър Солунски“, където бе отслужен благодарствен молебен за здраве и благоденствие за жителите на общината. Последва празнично шествие по ул. „Търговска“  до централния площад,  водено от  духовия оркестър на град Ямбол и мажоретен състав към ОДК, и в който се включиха г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово, г-н Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово, г-жа Биляна Кавалджиева – областен управител на област Ямбол, проф. Стоян Денчев и Иван Джорев – почетни граждани на Елхово, г-н Димитър Иванов – народен представител, г-н Атанас Мерджанов, общински съветници, представители на държавната и местна власт, граждани.

 Пред сградата на Община Елхово, на специално подготвената сцена от организаторите, водещата на празничната програма приветства всички официални гости и обяви десетките поздравителни адреси изпратени по повод празника от: Президента на Република България Румен Радев; Министъра на вътрешните работи Калин Стоянов; Директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ комисар Антон Златанов; Проф. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители; Проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО „Тракия“; Георги Георгиев – началник на РУО Ямбол и много други.

Веднага след това централният площад се огласи от българска народна музика и се оцвети от красиви народни носии на певци, танцьори и свирачи от гостуващия Капански ансамбъл от Разград. Господари на танца, виртуози в музикалните изпълнения и специфичното гласово звучене Капанският ансамбъл отправи своя поздрав към събралите се жители и гости на Елхово с много любов и ентусиазъм. Традиционно, представянето им завърши с българско право хоро, на което се хванаха и граждани, и гости.

В продължение на 10 дни в града ни се проведоха редица спортни и културни прояви. Празничната програма бе наситена с различни и разнообразни мероприятия, за да може всеки да открие това най – доброто за себе си.

Благодарност бе изказана и на всички дарители – фирми, организации и граждани, които  подкрепиха Община Елхово и спомогнаха за организацията и реализацията на събитията включени в богатата празнична програма.