КОЛЕДНИ ЗВЕЗДИ“ ЗА ЕЛХОВЛИИ

Прекрасен концерт подариха на елховлии децата от Общински детски комплекс. Концертът е част от коледно-новогодишната програма на община Елхово.

Прекрасен концерт подариха на елховлии децата от Общински детски комплекс. Концертът е част от коледно-новогодишната програма на община Елхово.

            Много радост и емоции създадоха танцьорите от детско-юношесксия танцов състав “Яница” с хореографи Албена и Севдалин Трендафилови. В концерта “Коледни звезди” участваха 85 танцьори на възраст от 7 до 18 години. Те потопиха публиката в красотата на тракийските, добруджански и северняшки танци. За първи път танцуваха децата и с новите носии, ушити по проект на извънучилищното заведение. Своя поздрав към присъстващите отправиха и певиците. Впечатляващ финал с Дунавско хоро събра на сцената всички танцьори.

            Кметът на общината г-н Петър Киров поздрави танцьорите, пожела им много здраве и весело детство. За всички участници в концерта кмета осигури и лакомства.

            Децата от целодневните детски градини, подготвителните групи и начален курс се забавляваха с “Червената шапчица в коледната нощ”.  Спектакълът  на Държавен куклен театър Сливен е  подарък от община Елхово за малчуганите. Освен традиционните герои – Червената шапчица, бабата, вълкът, на сцената като спасител на момиченцето се яви добрият Дядо Коледа. В продължение на 30 минути децата се наслаждаваха на куклените герои.

            Парад на сурвачките премина през главната улица на Елхово. В него участваха децата от целодневните детски градини, подготвителни групи към основните училища и начален курс на Помощно училище интернат. По пътя изненадващо се срещнаха с Дядо Коледа. В ритуалната зала  той ги зарадва с подаръци, а те му се отблагодариха с песнички и стихове.

            В коледно-новогодишната програма са включени още посещение на Дядо Коледа по предварителна заявка по домовете на Бъдни вечер, срещата му под елхата на 29.12. 2007г., фойерверки в новогодишната нощ.