Щаба за координация на спасителните и неотложно – възстановителни работи при бедствия обсъди пожароопасния летен период на 2013 г.

IMG_8412На 29 май 2013 г. от 10.00 часа се проведе заседание на Щаба за координация на спасителните и неотложно – възстановителни работи при бедствия и аварии на територията на община Елхово. На заседанието присъстваха кметове и кметски наместници, ръководители на държавни ведомства и фирми във връзка с осигуряване на пожарната безопасност на обектите, населените места, посевите и горите на община Елхово по време на пожароопасния летен период на 2013 г.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров откри заседанието и запозна присъстващите с дневния ред, в който бяха включени запознаването на членовете на Щаба и присъстващите със  Заповед №   341/21.05.2013г. на Кмета на Община Елхово, относно подготовката за работа на общината през пожароопасния сезон; Заповед № 342/21.05.2013г. за актуализиране на щаба за координация на спасителните и неотложно – възстановителни работи при бедствия и аварии на територията на община Елхово и приемане на План за защита на населението при бедствия за Община Елхово.

Началникът на Районно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”- град Елхово, Стоян Тенев представи и разясни моменти в заповедта за подготовката за работа на общината през пожароопасния сезон. Подготовката на тяхната служба е направена, съобщи той и призова да се звъни на 112 при възникнал пожар. Уведоми присъстващите още, че през изминалата година са загасени 202 пожара, като минималните пожари са били на суха трева и растителност. Г-н Тенев поясни, че РУ „ПБЗН” разполага с 6 автомобила и благодари на ръководството на община Елхово за предоставения му специализиран автомобил.

За координиране на спасителни и неотложни аварийно – въстановителни работи при възникване на бедствия и аварии на територията на община Елхово бе създаден щаб, с ръководство: Ръководител – Петър Андреев Киров – Кмет на община Елхово; Зам.ръководител – Пепа Петрова Кючукова – зам.кмет на община Елхово и Секретар – Златка Пейчева Сотирова – за община Елхово.

Единодушно от членовете на Щаба бе приет План  за защита на населението при бедствия за Община Елхово.