ЗА ДНЕВНИЯ РЕД НА ЗАСЕДАНИЕТО НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЕЛХОВО


 

         Два часа бяха необходими на общинските съветници в Елхово да приемат дневния ред на заседанието си. След гласуване отпаднаха 6 от внесените 13 докладни записки от кмета на община Елхово г-н Петър Киров.

            Два часа бяха необходими на общинските съветници в Елхово да приемат дневния ред на заседанието си. След гласуване отпаднаха 6 от внесените 13 докладни записки от кмета на община Елхово г-н Петър Киров.

            Ябълката на раздора изигра точка “Питания и разни”, посочена в проекта за дневен ред като първа точка. Всъщност на всички проведени до сега заседания “Питания и разни” са разглеждани като последна точка от дневния ред. А в основата на спора между съветниците се оказа предложението на съветник от групата на “Коалиция за България” дневния ред да се гласува точка по точка. В това предложение групата от “ГЕРБ” видя нарушение на Правилника за работа на Общинския съвет. За да си изяснят правните норми, позициите и намеренията на общинските съветници бяха необходими два часа и две почивки за консултации. В крайна сметка болшинството на общинските съветници прие искания от тях дневен ред. На първа позиция останаха “Питания и разни”, но пък затова в дневния ред не намериха място 6 от докладните записки на кмета на община Елхово г-н Петър Киров. Така, незнайно защо не бяха разгледани две предложения за одобряване на ПУП, доклада за изпълнение на Програмата за реализация на Общинския план за развитие за 2009 година и три предложения за отдаване на язовири под наем.

Двете докладни записки за одобряване на ПУП са в подкрепа на инвеститори и в съответствие  със  Закона за устройство на територията, в който се определя едномесечен срок за одобрението на плановете след разглеждането им от експертен съвет. Воден от посочените съображения, кметът на община Елхово г-н Петър Киров, внесе ПУП-овете за одобрение. Отхвърляйки докладните записки без мотив, общинските съветници всъщност не дадоха подкрепата си за развитие на бизнеса.

Внасянето на докладните записки за отдаване на обекти, общинска собственост под наем, се налага от факта, че срокът на съществуващите договори с наемателите им изтича през м. август. С действията си общинските съветници са пречка за доброто управление и стопанисване на общинската собстеност.

Но пък народните избраници промениха Правилника си за работа  като увеличиха възнагражденията си.