Кметът на община Елхово г-н Петър Киров посрещна турска делегация водена от областния управител на Одрин

Кметът на община Елхово Петър Киров посрещна днес следобед делегация от турския град Одрин, водена от областният управител на Одрин г-н Хасан Дуруер. На срещата, която се проведе в малката заседателна зала в община Елхово, присъстваха и зам. кметовете на общината Пепа Кичукова и Живка Кафеджиева. В официалната делегация от турска страна участваха още генералният консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой, директорите на Областните дирекции Земеделие и Образования в Одрин г-н Хюсеин Йозджан и г-н Недждет Йозджан и председателя на Търговска борса Одрин Мустафа Ярдънджъ.

За нас е чест областният управител на Одрин и консула на Република Турция да бъдат наши гости“. С тези думи кметът на община Елхово посрещна гостите от съседната държава, след което той се възползва от възможността да покани областният управител на Одрин да присъства на предстоящия празник на община Елхово, който се провежда по традиция в края на месец март.

Имаме много различни идеи и потенциал за съвместно партньорство, някой от тях ги обсъдихме днес с председателя на Търговската борса и се надавам в близко бъдеще да ги реализираме. Това сподели кметът на община Елхово Петър Киров пред своите гости. Той добави задоволството от работата с Одринската асоциация по проекта „Създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово”, по Програмата за транс – гранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за пред присъединителна помощ, по който се реализираха новооткритите спортни площадки преди месец в град Елхово.

От своя страна областният управител благодари за топлото посрещане в град Елхово. „Вашата община е най-близката до град Одрин и вярвам, че в много отношения можем да осъществяваме сътрудничество с Вас по различни други проекти. Важното е само да се срещнем в една обща точка и осъществените бъдещи проекти да са в полза и на двете общини“. 

След кратката среща делегацията се отправи към спортните площадки, реализирани по съвместен проект с Одринската асоциация.