С празничен концерт бе отбелязана Седмицата „Европа – България”

С празничен концерт бе отбелязана Седмицата „Европа – България” и 5 години от членството на страната ни в Европейския съюз в община Елхово. Събитието бе под надслов „5 години България в Европейския съюз: реалните резултати за жителите на община Елхово”,организирано от Община Елхово в партньорство с Областна администрация – Ямбол.

Кампанията „Европа – България” се реализира в цялата страна, по инициатива на Администрацията на Министерски съвет, в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

„В България вече добихме опит в усвояването на европейски средства и реалните резултати от членството вече са видими в областта ни – магистрала и ремонтирани пътища, обновени читалища, детски градини и училища. Спечелените проекти са много, но е важно да продължаваме да бъдем активни и инициативни”, това заяви пред присъстващите в град Елхово гости заместник-областният управител на Ямбол Нели Кадиева. Сред присъстващите в читалище „Развитие” бяха също кметът на община Елхово г-н Петър Киров, зам. кметовете Пепа Кючукова и Живка Кафеджиева.

По повод годишнината, от общинска администрация Елхово бяха подготвили кратък филм за реалните резултати за гражданите от община Елхово от членството в Европейския съюз.

Програмата по случай 5 години България в Европейския съюз продължи с концерт, в който участие взеха: децата от вокална група към ОбДК с художествен ръководител Милена Панчева, децата от детско – юношески танцов състав „Яница” с хореограф Севдалин Трендафилов и художествен ръководител Цветанка Христова, хор за обработен фолклор при читалище „Развитие” с художествен ръководител Нико Попов и солист Кичка Панайотова, а финала на това събитие бе поставен, чрез ансамблово изпълнение на солист Снежана Делчева и танцов състав „Цветница”, както и оркестър за народна музика при читалище „Развитие” – Елхово.