Проведе се заключителна пресконференция за спортният комплекс в Елхово

Днес се проведе заключителна прексонференция по проект “Създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово”, по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ, приоритетна ос “Подобряване качеството на живот”, мярка “Опазване на околната среда, природата, историческото и културно наследство”.

Водеща организация е Областен Одрински съюз за централно и селско подпомагане, а община Елхово участва като партньор по проекта. На заключителната пресконференция присъстваха кметът на община Елхово, зам. кметовете на община Елхово, председателят на ОбС Елхово, общински съветници, ръководители на институции, екипът по проекта от българска страна, както и гостите от Турция. С мултимедийна презентация бяха представени дейностите по проекта. В двете погранични общини е извършено благоустрояване на парково и предпарково пространство, като в гр. Одрин са изградени велопътека, пешеходна и състезателна пътека, игрище за плажен волейбол, трибуна и място за къмпинг.

В Елхово бе изграден спортен комплекс с игрища за баскетбол, тенис на корт, игрище за футбол на малки врати и кей за лодки. Кметът на община Елхово г-н Петър Киров сподели: “Радвам се, че сме в края на реализацията на този проект за създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Одрин и Елхово. Това е поредният успешно реализиран проект с партньори от Р Турция и вярвам, че ще успеем да продължим съвместната си работа и занапред.” Кметът на община Елхово изказа благодарност към партньорите, екипа по проекта и управляващия орган в лицето на МРРБ за разбирането и оказаното съдействие. Г-н Киров подчерта, че с изграждането на система за видео наблюдение на новия спортен комплекс общинското ръководство показва загриженост за опазването на спортните съоръжения от посегателства и злосторници. Гостите от Турция споделиха впечатленията си от реализацията на проектните дейности в гр. Одрин.