Новогодишно обръщение на кмета на община Елхово – Петър Киров

Уважаеми дами и господа,
Остават броени минути до края на отиващата си 2012 година. Не бих искал да правя равносметка на изтичащата година, защото вярвам, че всеки от вас има свое мнение за постигнатото и за пропуснатото, вярвам че мнозина от Вас ще изпратят 2012 година с хубави спомени за сбъднати намерения и планове. Има и такива, които са били ощетени или огорчени от преживени през годината събития.

В празничната вечер по традиция сме със семействата си, с приятелите, с любимите си хора и си пожелаваме успех и късмет. Нека да помним, че те не идват като новогодишен подарък, че благополучието на общината е постижимо, ако имаме разбирателство и единение в надеждите и очакванията за предстоящата година.

Успехът ни е постижим ако продължаваме да работим в духа на местната традиция – подкрепяйки възрастните хора, давайки шанс на предприемчивите, осигурявайки добри условия за развитие на нашите деца, давайки надежда на децата в беда.

Скъпи съграждани,
Зная, че край всички Вас празничната обстановка се допълва от някои от най-ярките й символи – питата с парата, баницата с късмети, елхата – символи на успеха и живота. И независимо къде сме – дали до родното огнище или навън с приятели, независимо от религия и етнос – в тези мигове повече от всякога се чувстваме единна част от обществото ни. Затова има място за всички ни на българското хоро, което ще се извие след малко като още един символ – на неделимата ни общност, на общата ни сила.

Подаръците, късметите ще ни зарадват, ще ни дадат нова надежда. Но нека освен всичко друго да си дарим, да си върнем едни позабравени човешки ценности – за добротата, топлотата и човечността в отношенията помежду ни. Което впрочем не струва много.

Уважаеми съграждани,
Както винаги посрещаме Нова година с надежда за по-добър живот на всеки, за повече късмет и радост във всяко семейство, във всеки дом, за благоденствие и плодородие по цялата българска земя. Нека напълним чашите и да вдигнем наздравица с надежда, с вяра в просперитета на нашата община. Да е мирна, здрава, силна и щедра Новата 2013 година!

Наздраве!