МЛАДИТЕ ХОРА ОТ ЕЛХОВО ЗАСАДИХА 1 500 ДРЪВЧЕТА

       Членове на клуб “Зелени патрули” засадиха 1500 дръвчета край с. Лалково. По този начин те се присъединиха към инициативата “Хубава си моя горо”.

          Членове на клуб “Зелени патрули” засадиха 1500 дръвчета край с. Лалково. По този начин те се присъединиха към инициативата “Хубава си моя горо”.

            Над 40 млади хора се включиха в акцията по залесяването, която се организира от младежката организация “Детски и младежки парламент” със съдействието на Община Елхово и  Държавно лесничейство. Мероприятието даде старт на Седмицата на гората в Елхово. Младежите засадиха 1 500 фиданки – цер в местността Балабанлията край с. Лалково. Момчетата и момичетата са членове на клуб “Зелени патрули”, създаден по проект на младежката организация, ученици от училищата в града и млади хора. Освен, че преживяха един ден сред природата и оставиха диря след себе си, всички участници в залесяването получиха подаръци от президентството – тениски с мото “Да посадим дърво, да съхраним живота”.

            Инициативата “Хубава си моя, горо” се реализира по идея и под патронажа на Президента на Р България Георги Първанов. Целта на инициативата е да се съдейства за формирането на нова атмосфера в обществото и нова култура в отношението към проблемите на българската гора като първостепенен национален ресурс и национална ценност. Грижата за българската гора да се превърне в обща кауза на всички държавни и обществени фактори, и особено на младите хора.“Хубава си, моя горо“ има амбицията до края на календарната година да засади 500 000 дръвчета в резултат на обединените усилия на различни институции и неправителствени сдружения, посветени на запазването на българска гора.