С благотворителен базар за мартеници и концерт децата от града зарадваха жителите на Елхово

IMG_7200С цел да се съхранят българските традиции, да се стимулира творческата енергия на децата от града Община Елхово и тази година организира благотворителен базар на мартеници, които се състоя на 27 февруари от 11.00 часа на централния площад. В базарът под наслов „Да сме живи, здрави и засмени с мартенички бели и червени свои изделия представиха ОДЗ„Невен”, ЦДГ„Надежда”, ОУ„Св.П.Хилендарски”, ОУ„Св.Св.Кирил и Методий”, ПУИ„Н.Й.Вапцаров”, ЦСРИ„Св.Марина” и ЦНСТ „Къща като вкъщи”, Защитено жилище и Арт студио при Читалище „Развитие – 1893”.

Сред посетителите на благотворителния базар бяха кмета на община Елхово г-н Петър Киров, председателя на ОбС-Елхово г-н Тончев, общински съветници, зам. кметовете на община Елхово и жители на града.

Началото на мероприятието бе поставено от кукерската група на ЦДГ „Надежда”, които бяха облечени с автентични елховски сукмани, с бели навуща, с хлопки на кръста, с маски, които учителите са изработили. Децата от ОДЗ ”Невен” зарадваха посетителите с танци и песни и стихчета за Баба Марта. Танцьорите от Общински детски комплекс Елхово представиха Свищовски танц.

Специалният гост Баба Марта, която бе облечена с автентична носия предоставена с любезното съдействие на Етнографско-археологически музей Елхово и нейните помощници раздадоха мартенички на присъстващите с пожелания да са бели и червени.