Община Елхово пусна нова електронна услуга

dataСлед внедряване на нова система за местни данъци и такси в Община Елхово, вече е реалност и модулът за справки чрез Интернет страницата на Община Елхово. Той е достъпен през раздел „Е-услуги“ в Интернет страницата на Община Елхово“ – Справка за задължения към местни данъци и такси в Община Елхово. С цел защита на личните данни, регистрирането в системата става чрез въвеждане на следните данни:

  • ЕГН/ЕИК на физическото/юридическото лице, подало документ в отдел „МДТ“;
  • Входящ номер и дата на документ, подаден от съответното лице в отдел „МДТ“ (например: декларация по чл.14, чл.17, чл.54 по ЗМДТ или заявление за данъчна оценка, удостоверение за наличие и липса на задължения и др. услуги).

Тази функция на програмния продукт дава възможност за бързи справки без необходимост от посещения на място или обаждане по телефон.

Новата електронна услуга ще улесни значително и ще съкрати времето на гражданите и фирмите при намиране на необходимата им информация и допълнително ще повиши прозрачността в работата на администрацията. Това е втората електронна услуга, която предоставя Община Елхово към този момент, след въвеждането на електронния регистър на общинска собственост, а виждането на местната администрация е да разширява спектъра на предоставяните електронни услуги за жителите на община Елхово.