С театралната постановка „Районна болница“ стартира празничната седмица

IMG_0001По повод празника на град Елхово, самодеен театрален състав към читалище „Развитие” – Елхово, представи вчера пред елховска публика постановката„Районна болница” от Христо Бойчев..

Залата за пореден път, както и през миналата година бе пълна с желаещи да наблюдават представлението на елховските самодейни артисти, които бяха разсмивани нееднократно от местните театрални таланти.

Постановчик и сценограф на пиесата на самодейния театър са отново Ивана Кърева художникът Георги Янчев. В ролите ще се представят: Петър Бързулов, Цецо Маринов, Велин Маринов, Георги Янчев, Даниела Георгиева, Марияна Милева, Вела Попова, Мария Иванова, Грета Стоянова, Деси Михайлова, Жасмина Терзиева, Георги Маринов и Димитър Чернилов. Всички те се раздадоха на сцената и не веднъж разсмиваха публиката по време на самата постановка.

Пиесата представя един поглед към народопсихологията на българина с цел разкриване на националния ни характер. Героите са поставени в една необикновена болнична среда и разкриват в пълнота духовния си свят.  Основният въпрос на пиесата е къде живеем ние, в реалността или в света на илюзиите?

Официалната премиера на постановката на елховска сцена бе именно вчера, с което събитие стартира и празничната седмица в град Елхово.  Още утре ще бъде поставена на сцената същата постановка в салона на Читалище “Развитие” – Елхово от 18:00 часа, а в събота, отново от 18:00 часа, ще бъде поставена още веднъж за тези, които няма да успеят в сряда.