Община Елхово спечели в турнира по футбол „Купата на петте кмета”

kmПо повод празника на град Елхово днес на спортната площадка на двете гимназии в град Елхово, се проведе традиционният турнир за „Купата на петте кмета”, който тази година можеше временно да прекръстим спокойно купата на трите кмета, поради отсъствието на представители от общините Стралджа и Болярово.

Като домакин Община Елхово посрещна отбори от общините Тунджа и Ямбол. Кметът на Община Елхово Петър Киров символично откри турнира, като отправи своите благодарности към общините, които са уважили поканата на общината за този традиционен турнир.

Победителя се реши след като отборите играха на принципа „всеки срещу всеки“, където в три срещи се определи победителя.

В първият двубой се изправиха отборите на общините Елхово и Ямбол, където краен победител бе Община Елхово, която надделя с резултат 3:1, с голове на Димитър Баев и два гола на Пламен Христов. Във втората среща се изправиха отборите на общините Тунджа и Ямбол, където краен победител се оказа отбора от община Ямбол с минимален резултат 0:1. В третият последен двубой Община Елхово победи с резултат 4:1 гостите от община Тунджа. Точни за Елхово бяха отново Димитър Баев и Пламен Христов с по две точни попадения.

В крайното класиране на първо място и временен носител на „Купата на петте кмета”, е отбора на община Елхово, с две победи и обща голова разлика 7:2. На второ място се класира отбора на Община Ямбол с една победа и една загуба и обща голова разлика 2:3, а трети се класираха отбора на Община Тунджа, които имаха две загуби и обща голова разлика 1:5.

В индивидуалните награди за най-добър защитник бе определен Динко Динев от отбора на Община Тунджа, за най-добър вратар бе определен Станимир Ангелов от община Тунджа, за най-атрактивен играч бе определен Станимир Ставрев от община Ямбол, за голмайстор бе определен Пламен Христов от община Елхово, който имаше общо четири попадения, за най-добър нападател бе определен Ивайло Дуков от Община Ямбол.