Елхово отбеляза за деветнадесети пореден път Празника на града

IMG_0368За деветнадесети пореден път бе отбелязан празника на Елхово с много настроение и слънчеви емоции в присъствието на многоуважавани гости, сред които Димитър Иванов – Областен управител на област Ямбол, Мария Петрова-Минчева Народен представител от ПП ГЕРБ от 41-то Народно събрание, изпълнителен директор на ПУДООС – Галина Симеонова, зам. областен управител Нели Кадиева, кмета на община Тунджа Георги Георгиев, зам. кмет на община Ямбол Иван Крацъков,  Пенка Кирилова – Директор на ДРСЗ Бургас, Калина Казанчиева – Директор на НСИ – Ямбол, подполковник Валери Христов – Началник на военен отдел – Ямбол, Проф. Варляков – изпълнителен директор на РАО Тракия, Евгени Чачев – бивш Министър на строителството, проф. Стоян Денчев – почетен гражданин на Елхово, ръководители на учреждения на града. За празника на Елхово пристигна делегация от група съветници от Лалапаша, Република Турция.

Началото на празника бе дадено в храм” Св. Димитър” с празничен молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на град Елхово воден от отец Николай Клюнков и отец Николай Станчев. Празненствата продължаха на площада пред община Елхово на специално подготвената сцена от организаторите, а водещ на празничната програма бе Ивана Кърева.

Тържествата започната с празничен парад на децата от град Елхово съпровождани с музика от духов оркестър град Ямбол.

Приветствено слово произнесе кметът на община Елхово Петър Киров. Нашият град има богато културно – историческо наследство запазено още от времето на траки, римляни и византийци. Извор на традиции, знание и опит, от които ние черпим и ще поставяме по-високи цели за утвърждаването на Елхово. На този ден – празника на Елхово ние не сам се обръщаме към нашата многовековна история, но и чертаем бъдещето на нашия град. Защото постигнато е предизвикателство за нас да бъдем по – отговорни и да полагаме повече усилия, за да покоряваме нови върхове и да се радваме на нови успехи. бяха част от думите на кметът на Община Елхово.

Поздравително слово произнесе и Димитър Иванов – Областен управител на Ямбол, който пожела на Община Елхово още повече спечелени проекти.

В община Елхово по повод празник са пристигнали поздравителни адреси Николай Грозев – кмет на община Нова Загора, Проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО Тракия, Божин Божинов – кмет на община Тополовград и други.

Прочетен бе и списък с дарителите за празника на града, фирми и граждани които са подпомогнали за организирането на празничната програма от община Елхово, а те бяха близо седемдесет.

Празничната програма продължи с концерт на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” – гр. Котел.

В 20.00 часа за настроението на гражданите и гостите на града по повод Празника на Елхово едни от най-емблематичните хип-хоп изпълнители в България – Румънеца и Енчев изнесоха страхотен концерт, който бе и кулминацията на празниците в община Елховo.

Вечерта завърши с грандиозни фойерверки, които община Елхово бе организирала за един чудесен завършек на вечерта, по подобаващ за настроението на събралите се хора на площада в град Елхово.