По повод Празника на Елхово се проведе Детски футболен турнир за деца до 12 години

IMG_7863Днес се проведе детски футболен турнир на градски стадион в град Елхово по повод Празника на града. Събитието бе част от официалната програма на община Елхово. Във футболния турнир взеха участие 4 отбора, съответно Ямбол 2004 – Ямбол, ОФК Стралжда – Стралжда, Странджа – Средец и ОФК Елхово – Елхово.

Двубоите се играха на големият терен в две полувремена по тридесет минути. Принципа на турнира бе с директни елиминации, в които се образуваха два полуфинала. Съответно преди началото на турнира се тегли жребии, които определи в първият полуфинален сблъсък да се изправят отборите на ОФК Елхово и Странджа – Средец, а във втората среща в спор за финалния двубой взеха участие отборите на ОФК Стралджа – Стралджа и Ямбол 2004 – Ямбол.

В първият полуфинал отбора на Елхово завърши наравно 0:0 с отбора на Странджа – Средец, а в дузпите нашите състезатели имаха малшанс и загубиха. В другият мач Ямбол 2004 – Ямбол победи ОФК Стралджа – Стралджа, отново след изпълнение на дузпи. Така в спорт за третото място ОФК Елхово излезе срещу ОФК Стралджа – Стралджа в мач, който завърши с резултат 0:5 в полза на отбора от Стралджа. На полувремето резултата бе равен – 0:0.

Финалният двубой между съставите на Ямбол 2004 – Ямбол и Странджа – Средец завърши при резултат 2:1 в полза на гостите от областния град.

В кратка церемония след турнира победителите получиха купа, флагче, грамота и футболна топка, а за класиралите се момчета от Средец имаше награди флагче, грамота и футболна топка осигурени от ръководството на община Елхово. Наградите им бяха връчени лично от председателя на Общински съвет – Елхово г-н Николай Тончев.

Бяха връчени и две индивидуални награди – за най-добър вратар Мирослав Атанасов от Странджа – Средец и за най-добър нападател Николай Джелебов от отбора на Ямбол 2004 – Ямбол.