Предстои първа среща на работните групи по изготвяне на Общинския план за развитие

         4264В изпълнение на изискванията на Закона за регионално развитие, правилника за неговото приложение и методическите указания за разработване на стратегическите документи за регионално развитие, в началото на 2013 година в Община Елхово беше създадена необходимата организация за изготвяне на основния стратегически документ за социалното и икономическо развитие на общината – Общинския план за развитие за периода 2014-2020 година. С разработването и приемането на този изключително важен планов документ ще бъде формулирана визията и определени целите, основните приоритети и дейности за осигуряване на устойчиво развитие и по-висок жизнен стандарт на хората в общината през следващия седемгодишин период. Изготвянето на Общинския план за развитие ще бъде съобразено с основните насоки и приоритети, залегнали в Националната стратегия за развитие, Регионалния план за развитие на Югоизточен район, както и с бъдещата Областна стратегия за развитие на Област Ямбол.

Със заповед на кмета е сформиран екип, отговарящ за процеса на планиране. Изготвен е работен план, конкретизиращ етапите на разработване, сроковете за изпълнение на предвидените дейности. Те стартират с изготвяне на анализ на икономическото и социално развитие на Община Елхово през периода март – май на настоящата година и ще приключат с обществено обсъждане и приемането му от Общинския съвет през месец август – септември 2013 година.

Отправени са покани към общински и държавни структури, представители на бизнеса, граждански организации, обществени съвети, професионални организации, НПО и други за участие на техни представители в работни групи по изготвянето на анализа.

Чрез осигуряване на публичност, партньорство и гражданско участие в отделните етапи и нива от разработването на Общинския план за развитие, се цели осигуряването на необходимата прозрачност и обществено участие в процеса на планиране, наблюдение и оценка.

Предложенията от заинтересованите страни могат да бъдат изпращани на e-mail: obshtina@elhovobg.org ; или в деловодството на Община Елхово: ул.”Търговска”№13, гр.Елхово, п.к. 8700.

Очакваме Вашите предложения във всички сфери – икономическо развитие, инфраструктура, екология, социална сфера и човешки ресурси.

 

На 22.05.2013г. от 14:00 часа в залата на Европейски информационен център в сградата на улица „Търговска „ № 63 ще се проведе първата среща с работните групи в направления – икономика, социална сфера, образование, здравеопазване, култура, човешки ресурси, инфраструктура и екология.

Ръководството на Община Елхово кани всички заинтересовани лица на срещата.