Първа среща на работните групи за разработване на Общински план за развитие 2014-2020

IMG_8768Днес в залата на Европейски информационен център в град Елхово се проведе първата среща на работните групи по направления за работа по разработване, съгласуване и приемане на ОПР 2014-2020 на Община Елхово. Срещата откри г-жа Живка Кафеджиева – зам.кмет на Общината, тя благодари за присъствието на представителите от различните сфери и направления влизащи в състава на работните групи. С мултимедийна презентация участниците в процеса бяха запознати с ролята  на ОПР и етапите, които трябва да преминем за подготовката и приемането на окончателният му вариант.

Беше поставена и първата задача на работните групи, а именно изготвяне на анализ за социално –икономическото състояние на общината. Предстои следваща среща на групите през месец юни.

С разработването и приемането на този изключително важен планов документ ще бъде формулирана визията и определени целите, основните приоритети и дейности за осигуряване на устойчиво развитие и по-висок жизнен стандарт на хората в общината през следващия седемгодишин период. Изготвянето на Общинския план за развитие ще бъде съобразено с основните насоки и приоритети, залегнали в Националната стратегия за развитие, Регионалния план за развитие на Югоизточен район, както и с бъдещата Областна стратегия за развитие на Област Ямбол.