Одобрен е Годишният доклад по околна среда на депото за неопасни отпадъци в с. Добрич

IMG_3605РИОСВ Стара Загора одобри Годишния доклад по околна среда /ГДОС/ за 2012г. за обект „Депо за неопасни отпадъци на общините Елхово и Болярово”.

Като оператор на депото ежегодно до 31 март, община Елхово представя в РИОСВ Стара Загора, ГДОС за изпълнение на дейностите през изтеклата година, за които е предоставено Комплексно разрешително /КР/ № 134/2006 г.

Докладът е изготвен по „Образеца на годишен доклад за изпълнение на дейностите, за които е предоставено комплексно разрешително”, утвърден от Министъра на околната среда и водите със Заповед № РД 806/31.10.2006 г. В него е включена информация за прилагане на системата за управление на околната среда, изпълнение на специфичните изисквания на условията в КР свързани с използването на ресурси: вода, енергия, спомагателни материали и горива, годишната им консумация, количество за единица продукт и оценка на съответствието. Не са констатирани технически и методически грешки.

Депото е въведено в експлоатация през 2010 г. и има издадено от ДНСК гр.София разрешение за ползване N СТ-05-104/28.01.2010г.

Пълният текст на доклада е на разположение при еколога на община Елхово.