Община Елхово ще осигури 3 работни места за младежи

1Общо 3 свободни работни места за младeжи до 29 години с висше образование и без трудов стаж по специалността са обявени от община Елхово. По едно място към съответните отдели, както следва Отдел „Стопанско управление, общинска собственост и ТСУ“ по професионално направление растениевъдство; Отдел „Програми, проекти и хуманитрани дейности“ по професионално направление История и археология и Отдел „Административно-правно и информационно обслужване“ по професионално направление Комуникационна и компютърна техника.
Кандидатите трябва да са на възраст до 29 ненавършени години, с висше образование, съответстващо на необходимото за заемане на конкретното работно място, да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда” като безработни, заети или учащи, с изключение на учащи в редовна форма на обучение, да не притежават трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност.

Документите, които лицата задължително следва да представят в дирекции “Бюро по труда” са заявление за включване в програмата с посочване на ведомствата, за които кандидатстват и работните места, по образец, публикуван на интернет-страницата на Агенцията по заетостта, автобиография, документ за завършено висше образование (копие от диплома или уверение/академична справка, издадени от съответното висше училище). Документ за правоспособност (ако работодателят е поставил такова изискване при обявяване на работното място).

Всеки може да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място при един работодател по Програмата. Комплектът документи се подава в един екземпляр. В срок до 26.06.2013г. включително кандидатите подават в дирекциите “Бюро по труда” по регистрация комплект документи със Заявление за участие по програмата, в която посочват ведомствата, за които кандидатстват и съответните работни места. За всяко работно място, в рамките на утвърдената квота, се насочват за интервю всички лица, които кандидатстват за съответното работно място и отговарят на изискванията. Подборът се осъществява от съответния работодател.