Наградени бяха участниците в конкурса „Когато си пиян или надрусан – не си себе си”.

IMG_8992Днес в 14:30 ч. във фоайето на Читалище „Развитие” – гр. Елхово в присъствието на ученици, учители и граждани бяха връчени наградите на отличилите се участници в обявения от МКБППМН към община Елхово конкурс за плакат със социално-превантивна насоченост на тема „Когато си пиян или надрусан – не си себе си”.

В конкурса взеха участие 16 ученици от основните училища в общината: ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово и ОУ „Хаджи Димитър” – с. Гранитово. Всеки участник имаше правото да се представи в конкурса с един плакат като при изработката му използва предпочитаната от самия него художествена техника: акварел, темперни бои, пастели, флумастри, моливи и др.

Целта на конкурса беше да се даде възможност на учениците да осмислят сами поставения в темата на конкурса социален проблем и да предложат своя трактовка чрез изразните средства на плаката.

Въпреки сложността на заданието, младите автори – най-малките на 10, а най-големите на 14 г., успешно отговориха на предизвикателството, поставено им от МКБППМН. Журито на конкурса, съставено от изявените местни художници Георги Янчев, Куман Сталев и Ангел Трънков, с единодушно решение и след съгласуване с комисията, реши да не бъдат определяни победител и негови подгласници, каквото беше първоначалното намерение при обявяването на конкурса, а да бъде използвана добрата възможност, дадена от нивото на представените работи и да бъдат наградени повече участници.

Журито на конкурса, отново с единодушие, отличи работите на Виделина Атанасова /3-ти клас/, Нора Димитрова /3-ти клас/, Денимира Михова / 5-ти клас/, Моника Петрова /6-ти клас/, Даяна Пенчева /7-ми клас/ и Никол Шиварова /също в 7-ми клас/. Наградите на отличените бяха връчени от г-жа Венета Димитрова – секретар на община Елхово и член на МКБППМН.