Започна санирането на последното детско заведение в Елхово

IMG_5041От днес започна изпълнението на предвидените строително-монтажните работи с енергоспестяващ ефект на сградата на ОДЗ “Невен” намираща се на ул. Славянска. Основен акцент в предвидените дейности е цялостно външно саниране на фасадата. Подмяната на дограмата на детското заведение, бе извършена в предходни години и реално с тази дейност строително-монтажните работи с енергоспестяващ ефект ще бъдат напълно финализирани.

Припомняме Ви, че основната сграда на ОДЗ „Невен“ в град Елхово е последното останало заведение, което все още не бе външно санирание. Самите дейности бяха предвидени и заложени от ръководството на община Елхово още при изготвянето на сборния бюджет на община Елхово за 2013 година.

Предвижда се външните стени на сградата да бъдат санирани с топлоизолация и измазани със силикатна мазилка. Ще бъдат монтирани външни алуминиеви первази на прозорците, ще бъде извършен частичен ремонт на покрив, подмяна на водосточни тръби, улуци, казанчета и обшивка по комини, корнизи, улами и поли с поцинкована ламарина.

Предвидените по бюджета на общината средства за строително-монтажните работи с енергоспестяващ ефект са 68 300 лева с ДДС, а строителните работи трябва да завършат в срок до 1 септември 2013 година.