Община Елхово осигури 50 работни места по НП „ОСПОЗ“

obЗа изпълнение на Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” 2013 – аварийни дейности община Елхово осигури  50 работни места – 16 работни места за град Елхово и по 2 работни места за населените места на общината.

Лицата наети за изпълнение на аварийни работи ще извършват дейности, свързани с поддръжка и почистване на улици и други обществени терени –  ръчно метене на улици и тротоари; събиране на отпадъци в полиетиленови торби; ръчно натоварване на отпадъци на транспорт; тесане на трева от улична настилка, изсичане на храсти и дървета; събиране на трева и оборка на тревни площи. При проливни дъждове ще се организират действия за аварийно почистване на участъците от канализационната мрежа, отводнителни и дъждоприемни шахти за нормалното отводняване на града и селата и предотвратяване на нежелани последици. Приоритетно ще се извършва и поддръжка на паркове и градини – кастрене, подрязване и почистване на храсти; окопаване, грапене, почистване, затревяване, косене (залесяване и засаждане на цветя) на зелени площи; метене и почистване на алеи; събиране на отпадъци, натоварване. При зимни условия  ще извършват дейности, свързани с  осигуряване на нормална проходимост при зимни  условия на хора и транспортни средства на територията на община Елхово. Ще се осигурява зимната поддръжка на пътищата от наетите по програмата лица. Приоритетно ще се почиства от сняг централната част на града и селата, както и всички други улици и тротоари които ще осигуряват  нормален достъп на хората до работните им места. При обилно снеготопене ще се организират действия за аварийно почистване на участъците от канализационната мрежа, отводнителни и дъждовноприемни шахти за нормалното отводняване на града и селата и предотвратяване на нежелани последици.

В момента по НП „ОСПОЗ” в комунално-битови дейности, дейности с траен характер, социални дейности и поддръжка на сгради са ангажирани 51 лица в община Елхово.