Ще се извърши информационна кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания

healthНа 21 септември 2013 г. от 13.00 часа на площада пред общината на гр. Елхово ще се проведе събитие по проект „СПРИ и се прегледай“ (Национална кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания) на Министерство на здравеопазването със съдействието на община Елхово.

Проектът цели въвеждане на модел за ранна диагностика на онкологични заболявания и по-специално рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво. Ранното откриване позволява по-лесно справяне с проблема и подобряване качеството на живот. До края на годината по проект „СПРИ и се прегледай“ ще бъдат изпратени 400 000 покани за безплатни скринингови прегледи до здрави хора, които не проявяват симптоми на заболяването, но попадат в рисковите възрастови групи (25-60 г. за рак на маточната шийка, 50-69 г. за рак на гърдата и над 50 г. за рак на дебелото и правото черво).

На срещата ще бъдат представени презентация по проект „СПРИ и се прегледай“, образователен филм и видеоклипове. Ще имате възможност да отправите въпросите си към специалист в областта на скрининга, както и към представители на Регионалните здравни инспекции, които администрират проект „СПРИ и се прегледай“ на регионално ниво.

Заповядайте, за да можем с общи усилия да допринесем за по-доброто здраве на всички ни! Заедно можем да ограничим тежкото бреме на онкологичните заболявания.

Очакваме Ви!