Проведе се обществено обсъждане на Общинския план за развитие на община Елхово

IMG_9986В голямата зала на община Елхово днес се проведе обществено обсъждане на Общинският план за развитие за периода 2014-2020г. на община Елхово, в което взеха участие кмета на община Елхово г-н Петър Киров, общински съветници, кметове на населени места, кметски наместници, представители на неправителствени организации, ръководители на учебни заведения и заинтересовани лица от община Елхово.

Във връзка с изработването на Общинския план за развитие г-н Киров, кмет на община Елхово сподели: “Всички разбирате важността на този стратегически документ. Постарали сме се в него да бъдат отразени специфичните цели и приоритети за развитието на община Елхово през следващия период.”

Г-жа Минкова, началник отдел „Проекти, програми и хуманитарни дейности” представи презентация на целите и приоритетите, залегнали в Общинският план за развитие на  общината през следващия планов период 2014-2020 г., които отразяват взаимовръзката между формулираните най-общи стратегически цели на развитието, определените приоритети за действие и специфичните цели, които да бъдат реализирани посредством изпълнението на заложените мерки и дейности, включващи подготовката, финансирането и изпълнението на проекти.

С цел постигане на хармонизация с регионалната и кохезионна политика на ЕС и спазвайки рамките на политиката за регионално развитие на общината през периода 2014-2020 г.общинският план за развитие  включва следните стратегически цели:

Стратегическа цел 1:

Икономическо развитие и икомически рaстеж основаващ се на знания.

Стратегическа цел 2:

Създаване на условия за социално включване и подобряване на социалната инфраструктура

Стратегическа цел 3:

Подобряване средата на живот и утвърждаване на местната идентичност

На присъстващите бе дадена възможност да поставят своите въпроси, на които получиха компетентни отговори.