ОДЗ „Невен“ започна новата учебна година с реновирана сграда

IMG_7659Възпитаниците и колектива на ОДЗ „Невен” започнаха новата учебна 2013-2014 година в обновена сграда на ул. „Славянска”, посредством изпълнението на строително-монтажни дейности с енергоспестяващ ефект. Тази година гости на празника бяха г-н Петър Киров – кмет на община Елхово, г-н Николай Тончев – Председател на Общински съвет – Елхово, г-жа Жана Ангелова – гл. експерт образование, членове на настоятелството, родители и гости на ОДЗ „Невен“.

Директорът на детското заведение г-жа Донка Попова благодари на общинското ръководство за вниманието и грижите, които са положили за децата, чрез осигуряването на средства за ремонт на сградата, което със сигурност ще накара децата да се чувстват по-удобно. Тя поздрави децата и гостите на празника като подчерта, че детската градина е място не само за получаване на знания, но и място, където децата се учат да поемат отговорност и да развиват своите таланти.

В приветствието си към присъстващите кметът на община Елхово г-н Петър Киров изрази своята благодарност към всички служители на Обединеното детско заведение за труда и отговорността, която проявяват при работата с децата. Кметът на Община Елхово благодари и на Общински съвет – Елхово за това, че са взели решение да се отпуснат средства за ремонт на детското заведение, както и на фирмата изпълнител за добре свършената работа. Той не скри своята удовлетвореност за това, че след подмяната на дограмата през 2008 година, тази година отново с общински средства сградата е получила този хубав външен вид. Г-н Киров изказа благодарности и към родителите на малчуганите, че насърчават децата си в развиването на талантите им, а именно те го обсипаха с много цветя, секунди след края на неговото обръщение.

Празничната програма продължи с музикално, танцови изпълнение на децата от подготвителните групи, а техни зрители бяха отново възпитаниците на детското заведение, но от по-малките групи.

Основната сграда на ОДЗ „Невен“ в град Елхово бе последното учебно заведение, което все още не бе външно санирание. Самите дейности бяха предвидени и заложени от ръководството на община Елхово още при изготвянето на сборния бюджет на община Елхово за 2013 година. Външните стени на сградата са санирани с топлоизолация и измазани със силикатна мазилка. Монтирани външни алуминиеви первази на прозорците, извършен е частичен ремонт на покрива, подменени са водосточните тръби, улуците, казанчетата и обшивката по комините, корнизите, уламите и полите с поцинкована ламарина.