Екипа от Елхово спечели тазгодишните гребни състезания край Елхово

IMG_0077По река Тунджа в град Елхово бяха проведени третите по рода си гребни състезания за наградите на град Елхово, които отново бяха осигурени с любезното съдействие на община Елхово.

Състезанията са част от превърналия се вече традиционен гребен “Национален воден поход по река Тунджа”. На него тази година присъстват около 40 лодки. Любопитен факт бе, че най-малкият участник в гребното състезание бе само на седем години, който получи поощрителна награда за своето участие. В надпреварата се включиха общо осем лодки. Победител в състезанието бе лодката от Елхово, на второ място се класира лодката от град Хасково и на трето място се класира лодката от град Стара Загора – клуб Арзус.

Зам. кметът на община Елхово г-жа Пепа Кючукова имаше честта да награди победителите в днешното състезание. „Позволете ми от името на кмета на община Елхово г-н Петър Киров и лично от мое име да Ви поздравя с добре дошли на територията на град Елхово. Поздравявам и организаторите за това, че успяха да превърнат едно начало в една традиция” бяха част думите на г-жа Пепа Кючукова, след което тя връчи наградите на първите трите лодки финиширали в състезанието.

За призьорите имаше предметни награди осигурени от община Елхово, а именно жилетки, гребла и и други аксесоари, които помагат на гребците по време на гребане.