Предприети са мерки за недопускане разпространението на шарка по овце и кози

2011-01-07-026_3Със заповед на кметът на община Елхово г-н Киров на основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА, чл.133 от ЗВМД и взетите решения на  заседание на епизоотичната комисия, във връзка с недопускане разпространението на болестта шарка по овце и кози и констатирани положителни случаи на заболяването на територията на страната е необходимо:

1. Кметове и км.нам. на населените места да изготвят списък  на собствениците на овце и кози и го представят на д-р Динчева  в ОАБХ до 17.10.13г.

2. Служителите на Гранична полиция да осъществяват наблюдение за навлизане на  турски дребни преживни животни за паша и водопой на територията на община Елхово.

3. Да се преустанови провеждането на пазар за овце и др. дребнопреживни животни и изложби на териториятя на община Елхово.

4. Служителите на Гранична полиция и на РПУ-Елхово да следят за спазване на забраната, относно провеждане на пазари за дребно копитни животни и изложби на територията на община Елхово, както и да засилят контрола, относно  превоза  на живи животни – овце и кози без произход.

5. Кметове и км.нам. по населени места да районират  пашата и водопоя на стадата овце и кози.

6. Забранявам  движението на живи овце  и кози, с изключение на тези предназначени за незабавно клане на територията на община Елхово.