НОВА ПРОГРАМНА СХЕМА НА КТВ“СТРАНДЖА“

       Kабелна телевизия “Странджа” обнови  програмната си схема с редица нови предавания. Целта на медията е да представя пред зрителите събитията от деня, да предлага актуални данни и най-общо казано да бъде в полза на обществото.

            Kабелна телевизия “Странджа” обнови  програмната си схема с редица нови предавания. Целта на медията е да представя пред зрителите събитията от деня, да предлага актуални данни и най-общо казано да бъде в полза на обществото.

            Ръководството на Кабелна Телевизия Странджа е наясно със значението, функциите и характеристиките на информацията и в тази връзка стартира няколко собствени проекта.

Един от тях е публицистичното предаване „В крачка”. Основновният му замисъл е да се предоставя актуална и навременна информация на обществото, по въпроси от съществено значение за него. „В крачка” ще следва хода на събитията и ще прави възможно тяхното представяне пред зрителя.В пилотното издание на предаването гостува кметът на Община Елхово г-н Петър Киров. Той разкри текущите проблеми на здравеопазването и образованието в общината и очерта рамките на управленската си програма за оставащия срок от своя мандат, като градоначалник. Следващото издание на предаването „В крачка” ще акцентира върху Програмата за развитие на селските райони с цел подпомагане  информативно местните селскостопански производители.

            В програмната схема на Странджа ТВ е заложен й кратък образовател спот, под името „Всезнайко”. Чрез аудио-визуално представяне на информация за континенти, държави, исторически обекти, природни феномени и технически открития се цели обогатяване на културата на най-малките и любознателни зрители.

            Със замисъла да не забравяме за корените си в процес на изготвяне е първият брой на  „Животът в село…”.  В това предаване ще се представя всеки месец по едно село от региона, с неговите поводи за гордост; проблеми и идеи за справяне с тях. Всички ние имаме връзка поне с едно село и в съвременния свят на динамика и хаос, телевизионната разходка из китните селца ще влее известна доза сладка носталгия по безгрижно прекараното детство при баба и дядо.

            Ръководството на Странджа ТВ в своите планове не пренебрегва мисията си да бъде близо до конкретната личност и обществото, като цяло. В тази насока са заложени идеите за съвсем скорошна реализация на кулинарно предаване под името „Аз готвя” и рубрика „Моят проблем”. Във функията си на медиатор/посредник/ Странджа ТВ ще влезе и чрез предаването „ Да бъдеш успешен”. В него ще се представя реалния живот на успели местни личности, с техните принцити за успех и ежедневни битки.

            Друга задача е да се информира обществеността за красивите постъпки и човешките жестове. Те ще се представят чрез рубриката „Добрите практики”.

Всички идеи се базират на необятното море от информация за да бъде медията полезна за зрителите.