Отвориха ценовите предложения по обществена поръчка за доставка на храни за нуждите на детските и социални заведения

img_2837На 11 ноември от 14:00 часа в заседателната зала на Община Елхово в присъствието на медии, бяха отворени ценовите офертите в обявената открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет “Доставка на хранителни продукти по обособени позиции за нуждите на детските и социални заведения”.

Със заповед на кмета на община Елхово бе назначена комисия за провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет “Доставка на хранителни продукти по обособени позиции за нуждите на детските и социални заведения”. Председател на комисията е Венета Димитрова – секретар на община Елхово и членове Ана Георгиева – гл. счетоводител, Даниела Трендафилова – ст. юрстконсулт, Жана Ангелова – гл. експерт, Мариана Милева – ръководител служба “Социални дейности”, Дженка Михова – завеждащ здравен кабинет ЦДГ “Надежда” и Дянка Колева – инструктор диетично хранене ДСП.

За участие в процедурата са подадени оферти от 4 фирми – “ДИДИ” ООД гр. Ямбол, която кандидатства за изпълнение на 4 от обявените позиции, ЕТ “Даная – Венета Котева” гр. Бургас по всички обособени позиции, “Странджа МП” ООД гр. Бургас за две позиции и “Диана 77″ ООД гр. Елхово за пет обособени позиции. След като комисията отвори техническата част на офертите на 15 Октомври допусна всички кандидати до отварянето на ценовите предложения вчера.

Комисията отново удостовери ненарушената цялост на пликовете с ценовите предложения и отвори офертите по реда на тяхното постъпване пред присъстващите в залата.

По обособена позиция 1 – хляб и хлебни изделия имаше само една оферта с обща единична цена 11,44 лв. По позиция № 2 / месо и месни продукти, риба/ четирите фирми предложиха обобщени единични цени между 138,17 лв. и 195,05 лв. По позиция № 3 /мляко и млечни продукти/, по която кандидатстваха три от фирмите бяха предложени цени между 25,34 лв. и 28,99 лв. По позиция № 4 /зеленчуци и плодове/ кандидатстваха две от фирмите с цени от 56,94 лв. и 69,45 лв. По обособена позиция 5 /консерви/ са постъпили 4 оферти на стойност от 40,71 лв. до 56,57 лв. и по позиция 6 /други хранителни продукти/ три от фирмите предложиха обща стойност на продуктите между 113,92 лв. и 124,11 лв. Критерият за класиране на офертите е най-ниска цена.