Предстоящи мероприятия по повод Коледно-новогодишните празници в Елхово

img_0039По повод настъпващите Коледно-новогодишни празници община Елхово подготви за жителите и гостите на града богата и разнообразна празнична програма.

На 6 декември /Никулден/ от 17:00 часа ще се проведе Официално запалване на коледната украса, по същото време Дядо Коледа ще поздрави децата с предстоящите коледни празници.

На 18 и 20 декември съответно от 17.00 часа във фоайето на Читалище „Развитие – 1893г.” ще бъдат изложени произведенията на децата от градините, училищата и социалните заведения в града по повод организираният благотворителен коледен базар.

Половин час по-късно или веднага след коледните базари на 18 и 20 декември в големият салон на Читалище „Развитие – 1893г.” ще се проведат концертите на ОбДК-Елхово и Читалище „Развитие – 1893г.” – Елхово. На концерта на 18 декемрви на ОбДК-Елхово по традиция се очаква да се включат над 150 деца от школите и съставите към ОбДК-Елхово.

Любителите на коледарските традиции и обичаи ще имат възможността да им се насладят на 21 декември от 11.00 часа на централния площад в града на организираният за втора поредна година Общински коледарски празник.

Новата 2014 година ще бъде посрещната с фойерверки и традиционното новогодишно хоро. Предпразничното настроение се повишава вече и от богатата украса, която бе поставена в централната градска част и главните улици на град Елхово.