ОБЕЗПАРАЗИТЯВАТ ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ В ОБЩИНА ЕЛХОВО

         По утвърден график ще се извърши дезакаризацията на тревните площи в община Елхово.

        Общината  е сключила договор с Общинска фирма ЕООД “Дезинфекционна станция Ямбол” за обработка срещу кърлежи и бълхи на над 100 дка тревни площи в общината.

                По утвърден график ще се извърши дезакаризацията на тревните площи в община Елхово.

Общината  е сключила договор с Общинска фирма ЕООД “Дезинфекционна станция Ямбол” за обработка срещу кърлежи и бълхи на над 100 дка тревни площи в общината. От тях 89 дка са на територията на град Елхово. Фирмата ще извърши обезпаразитяването с препарат “Фендона СК”, който има карантинен срок 24 часа и е безвреден за човешкия организъм. Препаратът е бързо действащ и осигурява ефикасен контрол на широка гама вредни инсекти. В сравнение с други препарати “Фендона” няма мирис, слабо токсичен е и не се натрупва в околната среда. От община Елхово обръщат внимание на гражданите да не посещават обработените тревни площи до изтичане на карантинния период.

На 31 май – събота ще се обработят площите на :

                  ЦДГ ”Надежда”, ОДЗ ”Невен”, ЦДГ в селата Бояново, Гранитово, Лесово, Маломирово, бившето училище в с. М. манастир и полудневната детска градина в с. Мелница, кметство с. Изгрев и парка, дом за стари хора с. Чернозем.

  около портала на сметоразтоварището;

 площадките за събиране на животни за извеждане на паша – зад старите гробища, преди жп-прелеза – пътя за Топливо, до бившите “Винпром” и “Родопа”,пътя за с. Трънково – до сондата, зад болницата, пред двора на вторични суровини-ул. “Морава” до подлеза, до ДАП и пред портала на РГС.

За 1 юни са предвидени:

– детските площадки на ул. “Витоша” и “Бенковски”;

– тревните ивици по ул. “Ал. Стамболийски”;

– зелените площи до автогарата, централната градска част, църквата, съда, читалище “Развитие”, бензциностанцията на ул. “Марица”;

 – градинката срещу  и зелените площи в МБАЛ”Св. Ив. Рилски”;

– ПУИ”Н. Й. Вапцаров”, Защитено жилище и Център за рехабилитация и социална интеграция;

– районът на животински пазар, гробищен парк;

– районът на “Озеленяване”;

– градски парк и детска площадка в парка.