Малкият Симеон е първото родено бебе в община Елхово за 2013 година

IMG_1317Малкият Симеон тежи само 2,3 кг. и за първи път проплака на 14 януари. Днес щастливите родители 20 годишната Елисавета Симеонова и съпругът й Божидар отведоха тяхната рожба в техния дом. Симеон се е появил на бял свят с нормално раждане благодарение на екипа д-р Чочева и акушерка Джисова. Мъжката рожба е второ дете за щастливите родители Елисавета и Божидар, които са от село Изгрев. По-голямото братче на Симеон е на  две годинки и половина.

На изписването от родилното отделение освен роднини и приятели присъства и зам. кметът на община Елхово г-жа Пепа Кючукова, която поздрави майката на детето от името на кметът на община Елхово и от нейно име. „Поздравявам Ви за това, че сте майката на първото родено бебе в община Елхово през 2014 година”. Тя добави още, Симеон да се радва на здраве, щастие и много късмет. Към родителите отправи пожелание да имат много поводи да се гордеят с него, както и да стане един достоен гражданин на община Елхово.

Майката на първото бебе получи цветя, както и 300 лева от ръководството на община Елхово. Г-жа Кючукова поднесе цветя и на старшата акушерка на родилното отделение г-жа Караникова. Подарък пакет памперси за щастливите родители имаше и от Директора на болничното заведение в град Елхово – Димитър Помаков.

През изминалата година в МБАЛ “Св. Иван Рилски” са се родили общо 81 бебета, а през предходната 2012 година в елховската болница са проплакали 105 бебета. От началото на 2014 година в Елхово са се родили общо 4 бебета – две момчета и две момичета.