Поздрав от кмета на община Елхово Петър Киров по повод 3-ти март

IMG_1397-2Уважаеми дами и господа,

Скъпи съграждани!

Трети март е паметна дата в българската история, на която се отбелязва възкресението на българската държава и българската нация.

След близо 500 години безправие и липса на политическа и духовна свобода България отново се появява на европейската карта.

Започва началото на новото летоброене за българската държава.

Освобождението на България е осъществената надежда на Българското възраждане, преминала през дейността на народните просветители и духовници, през борбата за църковна и духовна независимост, през героизма на хайдутите и подвига на революционерите, през нелегалните комитети на Левски и кървавата Априлска епопея.

В този свят за българската история ден, ние се прекланяме пред подвига на четниците на Стефан Караджа, Хаджи Димитър и Христо Ботев, пред Апостола на свободата Левски, Апостолите и жертвите на априлското въстание, героичната храброст на българските опълченци.

Отдаваме почит и огромна признателност към руски, белоруски, украински, румънски и финландски войни и всички, които със своята саможертва положиха живота си пред олтара на българската свобода.

Трети март е символ на изпълнените български надежди, на успехите, на борбите и на новото българско самочувствие.

В днешният празничен ден се изправяме пред своята отговорност, пред своята мисия и дълг да посрещнем посланията на времето и приемем предизвикателствата на днешния и утрешния ден, да предаваме на децата си завета за българските революционери да тачат и пазят българската свобода, да обичат отечеството си и да строят отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, да работят с гордост и национално самочувствие бъдещето на България.

Честит национален празник!