В ЕЛХОВО ЩЕ РЕАЛИЗИРАТ ПРОЕКТ „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВСИЧКИ“

            Кметът на община Елхово Петър Киров подписа договора за изпълнение на проект “Образование за всички”. Проектът е по ОП “Развитие на човешките ресурси”  на МОН по програма “Създаване на благоприятна мултикултурна среда за практическо прилагане на интеркултурно образование и възпитание”.

          Кметът на община Елхово Петър Киров подписа договора за изпълнение на проект “Образование за всички”. Проектът е по ОП “Развитие на човешките ресурси”  на МОН по програма “Създаване на благоприятна мултикултурна среда за практическо прилагане на интеркултурно образование и възпитание”. Дейностите обхващат всички детски градини и двете основни училища  на територията на община  Елхово и са на стойност близо 100 000 лв.

Проектът цели да мотивира, насочи и координира усилията на училищните ръководства и педагогически съвети, училищните настоятелства, родителите, местната власт и гражданското общество в община Елхово за създаване на по-добри условия за интеркултурно образование, да съдейства за повишаване на образователното ниво и успеваемост на ромските деца и ученици от горепосочените учебни заведения в община Елхово. Дейностите включват закупуване на материали и оборудване за подобряване  средата и създаване на съвременни условия за развитие  потенциала на всяко дете и ученик, индивидуална работа с деца от детските градини, не владеещи достатъчно български език, обучение за подготовката на учители, преподаватели и експерти за работа в мултикултурна среда и др.

Реализацията на проекта започва след авансов превод на средства и ще  продължи 12 месеца