Детския футболен турнир посветен на празника на Елхово спечели ОФК Сливен 2000

IMG_4603Днес се проведе детски футболен турнир на градски стадион в град Елхово по повод празника на града. Събитието бе част от официалната програма на община Елхово. Във футболния турнир взеха участие 4 отбора, съответно Хеброс – Харманли, ОФК Сливен 2000 – Сливен, Тунджа 1915 – Ямбол и ОФК Елхово – Елхово. Отборите бяха съставени от деца родени през 2002 и 2003 година.
Двубоите се играха на големият терен в две полувремена по двадесет минути. Принципа на турнира бе с директни елиминации, в които се образуваха два полуфинала. Съответно преди началото на турнира се тегли жребии, които определи в първият полуфинален сблъсък да се изправят отборите на ОФК Елхово и Тунджа 1915 – Ямбол, а във втората среща в спор за финалния двубой взеха участие отборите на Хеброс – Харманли и ОФК Сливен 2000 – Сливен.
В първият полуфинал ОФК Елхово загубиха от ямболския отбор, а в другият мач Хеброс – Харманли отстъпи на ОФК Сливен – Сливен. Така на практика ОФК Елхово игра двубой в спор за третото място срещу състава от Харманли, но за жалост загуби и остана на последната четвърта позиция.
Финалният двубой между съставите на ОФК Сливен 2000 – Сливен и Тунджа 1915 – Ямбол завърши при резултат 6:0 в полза на гостите от областния град.
В кратка церемония след турнира победителите получиха купа, флагче, грамота и футболна топка, а за класиралите се момчета от Тунджа 1915 – Ямбол имаше награди флагче, грамота и футболна топка осигурени от ръководството на община Елхово и ОС на БФС-Ямбол. Наградите им бяха връчени от Панайот Панчев.
Бяха връчени и три индивидуални награди – за най-добър вратар – ОФК Сливен 2000, за голмайстор отново от отбора на ОФК Сливен 2000 и за най-перспективен нападател от Тунджа 1915 – Ямбол.