На 12 април ще се проведе благотворителен базар на яйца “Пъстър, весел Великден”

img_4088На 12 април /Лазаровден/ от 10.30 часа пред храм „Св. Димитрий Солунски” община Елхово организира благотворителен базар на яйца под наслов “Пъстър, весел Великден”.
Благотворителният базар има за цел да съхрани българските традиции, да стимулира творческата енергия на участниците за създаване на произведения от областта на българското народно творчество, както и да формира у тях чувство за принадлежност и съпричастност към проблемите на общността. В него участие ще вземат ЦСРИ „Св. Марина” – Елхово и ЦНСТ-Елхово, ЦДГ „Надежда” – Елхово, ОДЗ „Невен“ – Елхово, ОУ „Пасий Хилендарски” – Елхово и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово, ПУИ „Н.Й. Вапцаров“ – Елхово, Етнографско-археологически музей Елхово и клубовете към Читалище „Развитие-1893“ – Елхово Спектър и Арт студио.
Базарът ще бъде открит с поздравителна програма с народни песни и танци, както и представяне на лазарски обичаи от децата от детските градини и деца от ОбДК – Елхово.
Нека заедно, деца, учители, родители и общественост, подкрепяйки се взаимно, да съхраним традициите и българските обичаи, които ни отличават от другите народи по света, които пазят нашата идентичност!