ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА В ЕЛХОВО

         С много настроение, музика, забавни и спортни игри, рисунки и моделиране бе изпълнен денят на детето – 1 юни.

              С много настроение, музика, забавни и спортни игри, рисунки и моделиране бе изпълнен денят на детето – 1 юни.

            С богата програма отпразнува своя рожден ден Обединено детско заведение “Невен”. Петър Киров – кмет на община Елхово и инж. Христо Петев – председател на постоянната комисията по здравеопазване, социална политика, образование, култура, спорт и вероизповедание в ОбС Елхово споделиха празника с деца, учители и родители. На първи юни 1975г. празнично бие камбаната в града и оповестява откриването на двете бази на детска градина „Невен“. Така е описано зараждането на детската градина в летописната й книга. Оттогава и до днес традиционно всяка година на тази дата се отбелязва рожденият ден на детското заведение. В момента в ОДЗ „Невен“ се обучават 165 деца на възраст от 1г. до постъпването им в 1 клас. Те са разпределени в 8 групи, от които 2 яслени и 6 предучилищни. През изминалата учебна година в заведението завършиха подготвителна група 32 деца. За да бъде комфортно и уютно на нашите деца, през месец юли започва ремонт на детската градина, който включва подмяна на дограмата и ремонти по водопроводната мрежа. Средствата са предвидени по списъка за капиталови разходи за 2008г.

            С много и разнообразни дейности, децата от ЦДГ”Надежда” също посрещнаха своя празник.

            По случай празникът на детето, кметът на община Елхово Петър Киров подари на ОДЗ”Невен” и ЦДГ”Надежда”, това което децата най-много обичат – играчки.

            Да рисуват  на асфалт, на статив или блоков лист пред  сградата на ОбДК бяха дошли деца, люители на изобразителното изкуство. Празникът, организиран от ОбДК включваше още и оцветяване на шаблони, възможност за изява пред микрофон. На тържеството бяха дошли ученици с учителите си от двете основни училища в града и помощно училище интернат, деца, придружавани  от майки и баби. За първа година в празника участваха и децата от Центъра за рехабилитация и социална интеграция. Децата, със специални образователни потребности  се включиха в игрите според възможностите си. Настроението поддържаха музиката и поздравите – от децата за учителите, от учителите за децата, от майките и бабите. За всички участници в празника беше осигурен сладолед.

            Денят на детето празнуваха и в Детското отделение на МБАЛ “Св. Ив. Рилски”. На тържеството присъстваха кмета на община Елхово Петър Киров и зам. кмета Христо Христов. За да бъде престоят на децата в болничната обстановка по- приятен г-н Киров подари на детско отделение радио-касетофон-CD За болните деца рецитираха, пяха и танцуваха децата от малката група на ЦДГ “Надежда”, които се изявяват за първи път на своеобразната сцена.