Връчиха заповедта на поредното утвърдено приемно семейство по проект “И аз имам семейство” в община Елхово

family-life-kids-parents[1]Към настоящия момент по проект “И аз имам семейство” в община Елхово има 9 професионални приемни семейства, които са утвърдени от Комисия по приемна грижа, град Ямбол. Вече в 8 от тях има настанени деца.
По време на подготовката семействата преминават базово обучение за доброволна приемна грижа, както и допълнителна квалификация за професионална приемна грижа. Приемните семейства с настанени деца получават подкрепа и поддържащо обучение от екипа по приемна грижа. Организират се групи за самопомощ, където родителите споделят опит, както и проблеми в отглеждането на децата и се търсят решения при възникнали трудности или кризисни ситуации.
В момента се изготвят годишни доклади на 2 от утвърдените приемни семейства. В тях се проследява развитието им като приемни родители и се оценява качеството на предоставяната социална услуга и грижата за настанените деца.
Проектът „И аз имам семейство” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Бенефициент на проекта е Агенция „Социално подпомагане”, а община Елхово е партньор.