Стартира цялостното преасфалтиране по улица Ж. Петков в град Елхово

asvaltirane-j petkov (512 x 341)От вчера стартираха дейностите по полагането на нов асфалт по ул. Ж.Петков в град Елхово. Цялостното преасфалтиране на още една главна улица е логичен завършек на подмененият само преди няколко седмици водопровод по същата улица, с което продължава работата по подобряване на инфраструктурата в град Елхово. Цялостното преасфалтиране включва участъка от кръговото движение на площад Хр. Ботев до ул. Ал. Стамболийски, която отсечка е с дължина от около 500 метра.

 Реконструкцията на водопроводната мрежа и асфалтирането на ул. Ж. Петков са осигурени от целевата субсидия за капиталови разходи на община Елхово от бюджета на текущата година. Преди полагането на пластовете асфалтова смес бе извършена подготовка на основата в участъците с повреди по настилката, като теренът бе изравнен.

Преди асфалтирането бяха повдигнати бордюрите на определени места, като след приключване на асфалтополагането, ще бъде извършено подмяна на тротоарите тъй като в голяма част от този участък, те са силно амортизирани.

Самото асфалтиране на Ж.Петков се очаква да приключи още днес, а още от този следобед ще започнат асфалтовите кърпежи в малките населени места на община Елхово, както и в град Елхово. Дейностите се финансират от общинския бюджет на общината. Предвидените строително-ремонтни работи включват преасфалтиране на участъци, полагане на асфалтова плътна смес и на единични кръпки по улиците на територията на община Елхово.