Проведе се работна среща по проект “И аз имам семейство”

priemni saita (512 x 384)     В Елхово започва регулярното провеждане на месечни срещи за подкрепа и самоподкрепа на приемните семейства от проект „И аз имам семейство”. Това стана ясно след дискусия за проблемите на приемните семейства с настанени деца. В дискусията взеха участие представители на Отдел „Закрила на детето”, екипа по приемна грижа и приемни семейства.
Приемните родители поставиха проблеми, свързани с подготовката на децата и родителите при осиновяване, индивидуална работа с трудни случаи.
В рамките на срещата беше взето решение специалистите от проекта „И аз имам семейство” и специалистите от ОЗД при ДПС да организират на всеки два месеца групи за самопомощ на приемните родители от общината. Водещите на групите от страна на ЕПГ сформират групата и изготвят регламент на срещата – място, продължителност, ден и час на срещата.
Групата за самопомощ е във връзка с изпълнение на Дейност 6 „Провеждане на индивидуална и групова супервизия на приемните семейства. Създаване на групи за самопомощ” по проект BG051РО001-5.2.11-0001-С0001 „И аз имам семейство” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси. Бенефициент на проекта е Агенция „Социално подпомагане”, а община Елхово е партньор.