Община Елхово проведе мероприятия за дезинфекция на засегнатите от наводнението площи в град Елхово

ddd1-330x220Днес специализирана фирма „ДДД-1″ извърши дезинфекция на всички обществени терени, които бяха засегнати от наводнението – площите обхващат територии в района на Ветеринарна лечебница, ул. Тунджа, спортeн комплекс, парково и предпарково пространство. Средвата за третирането на засегнатите площи са осигурени изцяло от община Елхово.
Препаратът, който се използва за дезинфекция е безопасен за хората и животните и не се натрупва в околната среда. За предотвратяване опасността от възникване на епидемии, община Елхово още през миналата седмица започна почистване на улиците от наноси. За третиране на домовете и дворовете, на домакинствата засегнати от наводнението бяха предоставени дезинфекционни материали с указания за използването им.
Всички тези мерки са предприети от община Елхово вследствие интензивните и продължителни валежи през изминалите два месеца, които доведоха до покачване на нивото на р. Тунджа, заливане на крайбрежните райони на гр.Елхово, както и покачване нивото на подпочвените води, затрудняващо оттичането. Най-засегнатата от жилищната част на града бяха сградите и дворовете по улица ”Тунджа” и прилежащите на нея улици, спортния комплекс, парковото и предпарково пространство в град Елхово.