РИСУНКА НА ЕЛХОВСКО ДЕТЕ ПРОДЪЛЖАВА В НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА КОНКУРСА „МИСИЯ СПАСИТЕЛ“

Александър Христов от 5 клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще представи община Елхово на националния кръг на конкурса “Мисия спасител”.

Александър Христов от 5 клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще представи община Елхово на националния кръг на конкурса “Мисия спасител”.

Александър получи грамота за отличното си представяне на областният кръг на конкурса.

            Заместник областният управител Орхан Юсеинов награди участниците в областния конкурс за рисунка на тема „Мисия спасител“. На отличените в конкурса бяха връчени грамоти от областния управител Николай Пенев, както и предметни награди. Благодарствени писма бяха връчени и на преподавателите от детските градини и училища, чийто възпитаници участваха в поредното издание на конкурса за рисунка „Мисия спасител“. Сред наградените творби е и рисунката на петокласника Александър Христов от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в град Елхово, който е единственият от община Елхово, получил грамота за отлично представяне и ще участва в националният кръг на конкурса. На белият лист Александър пресъздава наводнение, чрез което е искал да покаже, че вместо да се тревожат хората трябва да запазят самообладание докато бъдат спасени.

            За участие в областния конкурс община Елхово представи  26 рисунки – от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” и ОУ”Св. П. Хилендарски” Елхово и на ученици от селата Гранитово, Маломирово и Бояново.

            Националният конкурс за детска рисунка „Мисия спасител“ се провежда за втора поредна година. Конкурсът е правоприемник на Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Преди пет години прераства в международен конкурс под егидата на Секретариата на частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. Партньори и съорганизатори на конкурса са Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата.