Община Елхово с препоръки към жителите на общината за по-чиста околна среда

Община Елхово с препоръки към жителите на общината за по-чиста околна среда

              За да запазим за по-дълъг период контейнерите за битови отпадъци, Община Елхово апелира в тях и около тях да не бъдат изхвърляни жар, горящи предмети, строителни, промишлени, растителни и животински отпадъци, както и трупове на животни. Също там не бива да се изхвърля земна маса или тежки предмети, които биха могли да доведат до увреждане на самите съдове, сметоизвозващата и сметообработваща техника. Уведомяваме Ви, че при наличие на такива материали същите няма да бъдат обслужвани.

Към препоръките за по-чиста община Ви напомняме, че строителните материали по време на ремонт на жилища, не бива да бъдат оставяни по тротоарите, уличните платна, както и в зелените площи. Растителните отпадъци от имотите на жителите на общината трябва да бъдат поставяни в чували до съдовете за битови отпадъци.

При нередности жителите на община Елхово могат да сигнализират на тел 0478/81269, а при констатиране на нарушение се налага глоба, съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците и наредбата за управление на същите на ОбС-Елхово.

През месец декември от общинска администрация ще се поставят уведомителни стикери на всеки контейнер, с цел популяризиране на препоръките насочени към жителите на община Елхово.