В община Елхово приемат заявления на кандидати за приемни родители

priemi-me 2015   В началото на тази година община Елхово поднови договорите на досега действащите професионални приемни семейства, като в началото на м. февруари е сформиран екип по приемна грижа от двама социални работници с доказан опит и отговорност в предоставянето на социални услуги.
Утвърдените в рамките на проект „И аз имам семейство“ приемни родители вече са преминали към проект „Приеми ме 2015“ с оглед гарантиране интереса на настанените деца и недопускане на възможност за прекратяване на настаняването и връщането им обратно в специализирани институции. В края на месец декември 2 професионални приемни семейства са променили доставчика на предоставяната услуга от ОЗД към община Елхово. В средата на м. януари 2016г. 1 доброволно приемно семейство е променило доставчика.
Основните задължения на екипа по приемна грижа са да информира обществеността, да набира кандидати за приемни родители, да извършва предварителен подбор на кандидатите, да провежда обучение, да изготви оценка на кандидатите и представи изготвен социален доклад за годността на кандидатите пред професионалната комисия по приемна грижа за утвърждаване / отхвърляне.
В община Елхово има 12 професионални и 1 доброволно приемни семейства, които са утвърдени от Комисия по приемна грижа, град Ямбол. В 10 от семействата има настанени деца.
Желаещите да станат приемни родители могат да се обърнат към екипа по приемна грижа, където ще получат информация за условията и реда за кандидатстване за приемно семейство. Документите, които са необходими за кандидатстване се приемат на ул. „Калоян” № 13, стая 110, тел. 0478 / 88107.
Проект „Приеми ме 2015” се изпълнява от община Елхово и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.