О Б Я В А за конкурс за заемане на длъжността „Директор“ на Обединено детско заведение „Невен” –гр.Елхово

О Б Я В А

 

На основание чл.44, ал.2 и във връзка с чл.90 и чл.91 от Кодекса на труда и чл.37, ал.5 и ал.6 от Закона за народната просвета община Елхово

О Б Я В Я В А

 

Конкурс за заемане на длъжността „Директор“ на Обединено детско заведение „Невен” –гр.Елхово, община Елхово , област Ямбол .

Кратко описание на длъжността:

Директорът на обединеното детско заведение организира, ръководи и отговаря за осъществяването на държавната политика в областта на отглеждането, предучилищното обучение и възпитание на децата и за цялостната административно-стопанска и управленска дейност на детската градина, както и за финансовата дейност, в съответствие с предоставените му правомощия  .

Директорът представлява институцията пред органи, организации, юридически и физически лица в съответствие с предоставените му правомощия.

Изисквания за заемане на длъжността:

  1. Да не е поставен под запрещение;
  2. Да отговарят на изискванията на чл.40 от Закона за народната просвета- да не са осъдени на лишаване от свобода с влязла в сила присъда за умишлено престъпление, да не са лишени от правото си да упражняват професията си и да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота и здравето на децата;
  3. Да не им е налагано дисциплинарно наказание „уволнение” по чл.188, т.2 и т. 3 от Кодекса на труда и трудовото им правоотношение да не е било прекратявано на основание чл.330, ал.2, т.6 или чл.328, ал.1, т.5 от Кодекса на труда в едногодишен срок преди подаването на документите за конкурса, освен ако уволнението не е отменено като незаконно по надлежния ред;
  4. Да имат завършено висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър”:

– специалност от професионално направление „педагогика“ с присъдена професионална квалификация „педагог“ и / или „детски учител“, „детски и начален учител“;

– специалност от друго професионално направление с  присъдена квалификация „учител” и допълнителна професионална квалификация  „детски учител“, която позволява да се изпълнява нормата за задължителна преподавателска работа на директор в детската градина, за която кандидатстват в съответствие с чл.37, ал.2 от ЗНП.

  1. Да има не по-малко от 3 /три/ години учителски трудов стаж по смисъла на чл.19, ал.1 и ал.2 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж;

 

 

Начин на провеждане на конкурса

  1. Конкурсът за заемане на длъжността „Директор” на обединеното детско заведение „Невен“ се провежда в три етапа:
  • допускане по документи;
  • програма за развитие на обединено детско заведение „Невен“ за период от три години;

–      интервю.

Документи за участие в конкурсната процедура

  1. Заявление за участие в конкурс до кмета на общинаЕлхово. / по образец/
  2. Документ за самоличност – копие.
  3. Документи за завършена степен и специалност на висшето образование, професионална квалификация, учителска правоспособност – копия.
  4. Документи за научно звание или научна степен, за професионално-квалификационни степени, ако кандидатът притежава такива – копия.
  5. Документи удостоверяващи продължителността на стажа и професионалния опит- трудова книжка и/или служебна книжка, осигурителна книжка или друг документ –  копия.
  6. Свидетелство за съдимост – оригинал./ в срок на валидност/
  7. Медицинско свидетелство за общо здравословно състояние на кандидата.
  8. Удостоверение, че лицето не се води на отчет в психиатричен диспансер по местоживеене – оригинал.
  9. Програма за развитие на детската градина за тригодишен период – 3 екземпляра.
  10. Професионална автобиография – попълнена на компютър.
  11. Декларация по образец за удостоверяване на обстоятелствата, посочени в т.1-3 от Изискванията за заемане на длъжността.
  12. Други документи – копия от сертификати за завършени курсове и др.

При подаването на документите  се представят оригиналите на документите за сверяване. Копията следва да са ясни и четливи, подписани с гриф „Вярно с оригинала“.  Копията от документи, доказващи трудовия стаж да са с попълнени страници от тях и да са оформени до датата на подаване на документите.

 Срок и място на подаване на документите.

Документите се подават лично, в административния център за услуги и информация на общинска администрация –Елхово – гише № 2, адрес: гр.Елхово, ул.”Търговска” № 13 от 8.00 ч. до 17.00 ч. всеки работен ден до12.08.2016 г., включително. Лице за контакт:Йорданка Димитрова, тел.:0478/81266.

При подаване на документите за участие в конкурса кандидатите се запознават с длъжностната характеристика и утвърдените Правила за провеждане на конкурс за заемане на длъжността „Директор“ на обединено детско заведение „Невен” –гр.Елхово.

Място за обявяване на списъци или други съобщения във връзка с конкурса:

Конкурсът за заемане на длъжността „Директор“ на Обединено детско заведение „Невен” –гр.Елхово, община Елхово , област Ямбол да се обяви чрез публикуването във вестник „Елховска дума“, на интернет страницата на общината, на таблото за обяви на общината. Списъците и съобщенията във връзка с конкурса ще се обявяват  на таблото за обяви на общината-гр.Елхово, ул.”Търговска” № 13 и на електронната страница на община Елхово- elhovo.bg

образци документи

списък на допуснатите кандидати

интервю с допуснатите кандидати

класиране на кандидатите