ПЪРВО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ „РЕГИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ ЕЛХОВО И БОЛЯРОВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ“

kompaktor (512 x 341)

На 03.08.2016г., от 11.00 часа в заседателната зала на общинска администрация гр. Елхово, се проведе Общо събрание, имащо за цел създаване на Регионално сдружение за управление на отпадъците на общините, включени в регион Елхово съгласно Национална програма за управлението на дейностите по  отпадъците, наричано „Регионално сдружение на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците.

Регионалното сдружение се създава по реда на чл.24 от Закона за управление на отпадъците.

На общото събрание присъстваха:

Г-н Димитър Иванов-областен управител на област Ямбол

Г-н Петър Киров-кмет на община Елхово

Г-н Христо Христов-кмет на община Болярово

Г-н Петър Киров, в качеството си на кмет на община Елхово, чиято администрация извърши организацията и координацията за провеждането на първото общо събрание, предложи заседанието да се проведе при следния дневен ред:

1.Вземане на решение за създаване на сдружение Регионално сдружение  на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците” съгласно чл.24 от Закона за управление на отпадъците;

2.Избор на председател на сдружение Регионално сдружение  на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците”;

3.Обсъждане и приемане на вътрешни правила за работа на сдружението;

4.Определяне на служители от всяка общинска администрация, които подпомагат и осигуряват дейността на сдружение Регионално сдружение  на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците”

5.Други

 

Взеха се следните решения:

 

РЕШЕНИЕ №1

 

1.Кметовете на общините Елхово и Болярово, съгласно Националния план за управление на отпадъците и ползващи общо регионално депо, на основание чл.24 от Закона за управление на отпадъците, вземат решение за създаване на Регионално сдружение  на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците”;

2.Определят за седалище на сдружението следния адрес:град Елхово, ул.“Търговска“ №13;

3.Срокът за който се създава сдружението-безсрочно /неопределен/;

4.Да се извършат всички необходими съгласно закона действия за вписване на новосъздаденото сдружение в регистъра на Министерството на околното среда и водите.

 

РЕШЕНИЕ №2

 

Общото събрание на сдружение Регионално сдружение  на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците”  избира г-н Петър Киров-кмет на община Елхово за председател на регионалното сдружение. Срокът, за който г-н Киров ще бъде председател на регионалното сдружение, съвпада с мандата му на кмет.

 

РЕШЕНИЕ №3

 

Приема Вътрешни правила за работа на сдружение Регионално сдружение  на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците”, приложен към настоящия протокол.

 

РЕШЕНИЕ №4

 

Общото събрание на сдружение Регионално сдружение  на общините Елхово и Болярово за управление на отпадъците”, определя следните служители, от администрациите на общините от регион Елхово, които да подпомагат и осигуряват дейността на регионалното сдружение, както следва:

1.За община Елхово-г-жа Гергана Кирова-мл.експерт „Екология“

2.За община Болярово-г-жа Теодора Петкова- мл.експерт „Екология“

 

РЕШЕНИЕ №5

 

Общото събрание приема  община Болярово да  използва отчисленията си по чл.64 от ЗУО на община Болярово за изготвянето на морфологичен анализ на генерираните битови отпадъци на територията на община Болярово.

 

 

 

ПРОТОКОЛ ОТ ПЪРВОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ

ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА